Održana sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

Na kraju nastavne godine 2022./2023. održana je 20. srpnja 2023. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu redovita sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola na kojoj su sudjelovali njezini članovi: dr. Josip Šimunović, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu i dr. Snježana Mališa, profesorica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu te Danijel Holeš tajnik Ureda.

Nakon molitve tajnik Holeš pozdravio je članove Povjerenstva te predstavio dnevni red. Potom je učinjena analiza stručnih skupova održanih tijekom minule školske godine te je Povjerenstvo zaključilo i izrazilo zadovoljstvo što su skupovi uspješno provedeni. Predložili su da se i nadalje godišnji susret svih djelatnika katoličkih škola i njihova formacija održava dva dana s ciljem međusobnog upoznavanja i razmijene iskustava.

Povjerenstvo je izradilo kalendar događanja za iduću školsku godinu i odredilo termine održavanja, predložilo predavače i teme te dnevni red stručnih skupova za školsku godinu 2023./2024.; Stručni skup za tajnike i računovođe održat će se 20. listopada 2023. u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji u Zagrebu, Formacijski seminar za stručne službe 10. studenoga 2023. u Zagrebu, te Godišnja formacija svih djelatnika katoličkih škola 8. i 9. ožujka 2024. u Zadru ili Rijeci. Sjednica je završila molitvom.