Održana sjednica Povjerenstva za izradu plana i programa katoličkih škola

Pod predsjedanjem Ivice Žuljevića, predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole održana je 1. listopada 2021. u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu šesta sjednica Povjerenstva za izradu plana i programa katoličkih škola.

Nakon molitve predstojnik Ureda pozdravio je prisutne, te se kratko osvrnuo na dnevni red. Potom je tajnik Ureda Danijel Holeš izvijestio članove Povjerenstva o tijeku probne provedbe dopuna kurikula za potrebe katoličkih škola. Istaknuo je da probna provedba traje još ove školske godine, a zatim će biti tiskan službeni Priručnik dopuna kurikula te će dopune u školskoj godine 2022./2023. postati službene i morati će se provoditi. Članovi Povjerenstva upoznati su s dinamikom izrade i dovršetka dokumenta Smjernice za izgradnju odgojno-obrazovnog identiteta u katoličkim školama.

Dogovoreno je da će se kroz ovu školsku godinu izraditi dopune međupredmetnih tema za potrebe katoličkih škola, a od sljedeće školske godine bi krenula njihova probna provedba.