Učenici Katoličke škole u Novskoj slavili misu Zaziva Duha Svetoga

Na početku nove školske godine, 8. rujna 2021., u novljanskoj župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca, učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Novskoj slavili su misu Zaziva Duha Svetoga. Svetu misu predvodio je ravnatelj Krunoslav Juraković, a uz učenike i djelatnike Škole, na misi su sudjelovali roditelji učenika te drugi vjernici spomenute župe. Pozdravljajući sve nazočne, napose učenike prvih razreda, ravnatelj Krunoslav kazao je da su se sabrali kako bi u snazi Duha Svetoga molili Božji blagoslov i milost u učenju i radu.

U homiliji je naglasio da, slaveći blagdan Malu Gospu, svaki učenik i djelatnik Škole ima izuzetan poticaj moliti zagovor Blažene Djevice Marije koja je u svom životu posvjedočila otvorenost Duhu Svetom. Iz Marijinog života, nastavio je, čovjek može naći nadahnuće za požrtvovnost, strpljivost i uspjeh u radu. Istaknuo je da je u Božjem planu i Djevica Marija morala biti dobro odgojena od svojih roditelja kako bi kasnije uz svoga zaručnika Josipa mogla preuzeti odgovornost za sina Isusa. Zaključio je da je to bila za nju važna škola kroz koju je prošla te iz koje je primila mnogovrsne plodove.

Na svršetku slavlja ravnatelj je podsjetio učenike da svojim učiteljima pristupaju poput apostola koji su molili Isusa da ih nauči pravim vrednotama te da svakodnevno mole Krista Učitelja da ih prati u njihovom školovanju. Potom su svi zajedno izmolili molitvu Duhu Svetom te primili Božji blagoslov. Nakon misnog slavlja, učenike i djelatnike Škole pozdravio je domaći župnik Perica Matanović uručivši svakom učeniku prigodni dar.