Misno slavlje zaziva Duha Svetoga u NKG-u u Zagrebu

U ponedjeljak 6. rujna nova školska i vjeronaučna godina 2021./2022., započeta je euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga u dvorištu Gimnazije na zagrebačkoj Šalati za učenike, profesore i djelatnike Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu.

Euharistijsko slavlje predvodio je pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski u koncelebraciji s duhovnikom i rektorom Međubiskupijskog sjemeništa, preč. Matijom Pavlakovićem. Predvoditelj je sve prisutne potaknuo i ohrabrio rekavši da ih je Bog stvorio za puno više nego što mogu misliti i da izaberu dobar put, onaj u kojem će se tražeći Božju volju najbolje ostvariti kao žene i muškarci u svim svojim zvanjima i zanimanjima. Također je naglasio učenicima da uvijek imaju izbora, samo je pitanje jesu li spremni platiti cijenu svojega izbora kao Isus. Uvijek imaju mogućnost izabrati dobro, izabrati čovjeka, izabrati istinu, pravednost, ljepotu, dobrotu. Kada takve vrijednosti izabiru, zapravo izabiru Boga, jer Bog je istina i pravednost i ljepota i dobrota.

Na raspolaganju za sakrament pomirenja bili su vlč. Ivan Grbešić, novi duhovnik u zagrebačkoj bogosloviji i vlč. Luka Premelč, prefekt u Sjemeništu.