Online sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

Putem videokonferencije održana je 15. srpnja 2021. sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola čiji su članovi dr. Snježana Mališa, dr. Josip Šimunović, Ivana Mokri te Danijel Holeš. Nakon molitve nazočne je pozdravio Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole te je potom tajnik Danijel Holeš predstavio dnevni red sjednice.

Povjerenstvo se osvrnulo na održani skup ravnatelja i stručnih službi katoličkih škola minuloga 29. siječnja 2021., a koji se zbog epidemiološke situacije održao online. Zatim je podsjetio na  Trajnu formaciju svih djelatnika u katoličkim školama koja je bila predviđena za travanj 2021. ali se nije održala zbog koronavirusa i drugih poteškoća. U nastavku sjednice tajnik je izvijestio članove Povjerenstva o nedavno održanom Stručnom skupu ravnatelja u Zadru 1. srpnja na kojem je zaključeno da se godišnja Trajna formacija djelatnika, zbog neizvijesnosti i razvoja koronavirusa, ne održi iduće jeseni nego u redovitom proljetnom terminu 29. i 30. travnja 2022. u Rijeci.

Potom je Snježana Mališa članove Povjerenstva u kratkim crtama upoznala s projektom izrade Tečaja dodatnih kvalifikacija za ravnatelje i djelatnike katoličkih škola, s kojima će se započeti sljedeće školske godine 2021./2022., a koji će sa redovnim stručnim skupovima u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole činiti jednu cjelinu i pomagati svima koji su uključeni u odgojno-obrazovni projekt u katoličkim školama da što lakše i izvrše svoje poslanje u odgovornoj zadaći cjelovite izgradnje učenika u svjetlu evanđelja.

Povjerenstvo je dogovorilo da će se, ako epidemiolološki uvjeti to dopuste, sljedeći Stručni skup ravnatelja i stručnih službi održati 12. studenog 2021. u prostorima Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Predloženo je da se uvedu određene izmjene u strukturi organiziranja stručnog skupa s ciljem poboljšavanja njegove kvalitete.