Održana sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je u četvrtak 3. rujna 2020. sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola čiji su članovi prof. dr. sc. Josip Šimunović, dr. sc. Snježana Mališa i Ivana Mokri. Nakon molitve tajnik Ureda Danijel Holeš pozdravio je članove Povjerenstva, te predstavio dnevni red sjednice.

Potom je izvijestio članove Povjerenstva o posljednjim promjenama vezanim uz održavanje godišnje formacije djelatnika katoličkih škola, koja se trebala održati 16. i 17. listopada 2020. u Šibeniku, ali se zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj ipak neće održati u Šibeniku nego će formaciju djelatnika spomenutih datuma svaka katolička škola organizirati u svojim prostorima. Predviđeni predavači unaprijed će snimiti svoja predavanja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, zatim će se pripremiti svi potrebni materijali za radionice i dostaviti svim školama.

Članovi Povjerenstva istaknuli su kako bi valjalo jednom godišnje izdavati Zbornik u kojem bi se tiskali radovi sa stručnih skupova te su dogovorili plan za izradu prvog broja Zbornika. U njemu će se objaviti stručni recenzirani radovi sa svih stručnih skupova katoličkih škola održanih u jednoj godini. Povjerenstvo je predložilo okvirni program održavanja Stručnog skupa stručnih službi u katoličkim školama predviđen za siječanj 2021., ukoliko epidemiološke mjere budu povoljne, te će se o pojedinostima detaljno govoriti na sljedećoj sjednici Povjerenstva, koja je predviđena za 23. listopada ove godine.