Sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije održana je 21. listopada 2019. redovita sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika u katoličkim školama na kojoj su sudjelovali dr. sc. Snježana Mališa s Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, Iva Baričević iz Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti u Zagrebu i Ivana Mokri iz Salezijanske osnovne škole u Zagrebu te Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda za katoličke škole.

Članovi Povjerenstva osvrnuli su se na Stručni skup za tajnike i računovođe 22. listopada 2019., zatim su razmotrili određene pojedinosti oko organiziranja Susreta trajne formacije stručnih suradnika, ravnatelja, vjeroučitelja i duhovnika katoličkih škola koji će se održati idućega 8. studenoga na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Dogovoreni su predavači: prof. dr. sc. Ante Vučković, profesor na KBF-u u Splitu i Lana Batinić, asistentica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Na dnevnom redu bila je i trajna formaciji svih djelatnika u katoličkim školama koja će se iduće godine održati 24. i 25. travnja u Šibeniku. Ujedno su prihvaćeni i predstavljeni predavači: dr. sc. Krunoslav Novak, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, fra Darko Tepert iz Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda te je predložen za predavača i prof. dr. sc. Josip Burušić, znanstveni savjetnik Instituta Ivo Pilar.